Terug naar blog

ArtCoDe 30/06/2017

Even voorstellen: Astrid Yperlaan

// NEXT UP: Astrid Yperlaan

Astrid is als kunstenaar altijd op zoek naar beelden die leunen naar abstractie, maar toch verwijzen naar een realiteit. Ze houdt ervan om te experimenteren met zowel digitale als analoge beelden en deze vervolgens te combineren. Ze speelt hierbij vaak met tekst, zij het een lang stuk gesproken tekst of een paar korte woorden of een titel.

Het hoofdpersonage van het verhaal is Astrid vaak zelf, aangezien ze zichzelf nooit hoeft te vragen en ze exact weet wat ze zoekt in haar werk. Het nadeel hierbij is dat ze niet kan zien hoe het eruit ziet tijdens het filmen, dit laat echter wel de ruimte over voor gelukkige toevalligheden.

Astrid houdt ervan om dingen op zijn vrije beloop te laten in plaats van te veel in te plannen omdat ze er veel meer van geniet om iets te vinden door middel van oorzaak en gevolg. Het grootste deel van de tijd gaat ze mee met het moment van het experiment, wat haar vaak op plekken brengt waar ze zelf nooit van had kunnen dromen.

Astrid’s afstudeerproject ‘Expedition black hole’ is van 30 juni t/m 2 juli te zien in Galerie Kokon.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.