Terug naar blog

ArtCoDe 28/06/2017

Even voorstellen: Lisa Evers

// NEXT UP: Lisa Evers

Lisa is een verzamelaar, observeerder en vervelend nieuwsgierig. Het liefst zit ze de hele dag op een stoel midden in een mensenmassa, meer heeft ze niet nodig. Om vervolgens zo veel mogelijk informatie te verzamelen van de dingen die om haar heen gebeuren. Mensen zijn kuddedieren, onbewust beïnvloeden we elkaars gedrag en volgen we de massa. Ook als uniek individu buiten een groep ontstaan bepaalde patronen die bij elk mens te herkennen zijn.

Lisa kijkt vanuit een ander oogpunt en probeert deze patronen te ontdekken, te analyseren en conclusies te trekken die andere niet zien. Het meest normale en alledaagse is voor haar als ontwerper het meest interessant om mee te werken. Ze spiekt bij mensen naar binnen, opent briefjes die mensen laten vallen, luistert telefoon gesprekken af op straat en volgt groepjes mensen die ze langs ziet lopen.
Verzamelen in welke vorm dan ook, is een fascinatie die vrijwel in elk ontwerp terug te vinden is. Met haar werk wil Lisa graag laten zien dat je de wereld om je heen ook anders kunt bekijken en je misschien hele mooie dingen hebt gemist die er altijd al zijn geweest.

Lisa’s afstudeerwerk ‘Spa fruit sinaasappel zonder prik in pak” is van 30 juni t/m 2 juli te zien in Galerie Kokon.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.