Terug naar blog

ArtCoDe 15/06/2018

// NEXT UP 2018: The Greatest Graduation Show: Matthias Gigengack

Ik ben een ontwerper die de grenzen van de realiteit en de interactie met computers en systemen onderzoekt. Ik ben van mening dat binnen de huidige samenleving hier op een verkeerde manier aandacht aan wordt besteed. We leggen de focus vaak op de techniek en het algemene gebruik daarvan, maar niet of minder op de individuele mens die tegenover deze techniek staat. Hier wil ik graag verandering in brengen.

Binnen mijn afstudeerwerk onderzoek ik de diepgaande interactie tussen het menselijke individu en de relatie die hij aangaat met zijn eigen digitale representaties.

Dit doe ik door een 3D scan van een danseres in te zetten als haar digitale danspartner. Wat gebeurt er als deze twee elkaar ontmoeten? En wat kan dit ons leren over onze eigen persoonlijke verhouding tot de digitale realiteit?

Met deze samenwerking wil ik andere artiesten, kunstenaars en ontwerpers inspireren om te werken met technieken en onderwerpen die voor hen minder voor de hand liggend zijn. Ik wil ze uitdagen om te reflecteren op de steeds grotere aanwezigheid van de digitale wereld binnen onze cultuur. Mijn afstudeerproject is dan ook een uitnodiging tot experimenteren.

 

Het afstudeerwerk is van 29 juni t/m 1 juli te zien @ bkkc (Kunstloc), Spoorlaan 21 i-k, Tilburg Openingstijden: vrijdag vanaf 16:00 uur tot 20.00u zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.