Terug naar blog

ArtCoDe 15/06/2018

// NEXT UP 2018: The Greatest Graduation Show: Iris Seuren

Werken met levende materie met een bepaalde kenmerkende eigenschap en een bepaald gedrag is herkenbaar aan mij als ontwerper. Daarnaast is het positieve effect op het milieu een belangrijke bijdrage. Om hier nog meer context aan te geven ontwerp ik vanuit een maatschappelijke milieuproblematiek.

Een organisme haal ik uit zijn ‘natuurlijke’ leefomgeving en boots die omgeving na in een andere vorm waardoor het alsnog in leven blijft. Daardoor heeft het hulp nodig van buiten af om in leven te kunnen blijven waardoor de zorg terecht komt bij de mens. Hierdoor creëer ik een symbiose tussen mens en organisme wat inhoudt dat ze elkaar nodig hebben. En door het organisme tijdelijk uit zijn omgeving te halen verwezenlijk ik een afhankelijkheid en verbintenis tussen mens en natuur. Hiermee ontwikkel ik een meerwaarde voor de natuur.

De kenmerkende eigenschap en de voedingsbron van het organisme zal leidend zijn in het uiteindelijk ontwerp.

 

Het afstudeerwerk is van 29 juni t/m 1 juli te zien @ bkkc (Kunstloc), Spoorlaan 21 i-k, Tilburg Openingstijden: vrijdag vanaf 16:00 uur tot 20.00u zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.