Terug naar blog

ArtCoDe 15/06/2018

// NEXT UP 2018: The Greatest Graduation Show: Marly Pijnenburg

Als ontwerpster probeer ik altijd mijn toeschouwer mee te nemen in een verhaal. Het verhaal van een ander persoon voornamelijk, waarbij ik probeer een aantal vraagstukken achter te laten bij deze toeschouwer. Inlevingsvermogen in een situatie of verhaal wordt alleen maar sterker op het moment dat je probeert alle zintuigen te prikkelen – zo ook het reukvermogen. Geur kan je letterlijk terugbrengen in de tijd en het volledige emotionele gevoel van een gebeurtenis oproepen. Deze emotionele impact is net zo groot als de emotionele impact van die situatie zelf.

Ik probeer mensen mee te nemen in een verhaal door middel van geur, omdat dit sterker beelden, gedachtes en herinneringen oproept dan elk ander zintuig. Ik hoop dat met mijn afstudeerwerk mooie en dierbare herinneringen op te roepen, zodat deze opnieuw gekoesterd worden.

 

Het afstudeerwerk is van 29 juni t/m 1 juli te zien @ bkkc (Kunstloc), Spoorlaan 21 i-k, Tilburg Openingstijden: vrijdag vanaf 16:00 uur tot 20.00u zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.