Terug naar blog

ArtCoDe 15/06/2018

// NEXT UP 2018: The Greatest Graduation Show: Sophie Kleuskens

Ik ben een jonge creatieve denker en ontwerper met een passie voor eten. Met mijn kennis, ervaring, onderzoek en fascinaties weet ik hoe ik vorm moet geven aan mijn

ideeën. Ik ben met name bedreven op het gebied van food & design. Hierbij ben ik erg geïnteresseerd in de handeling / het ritueel van het eten en eten als drager van sociaal contact. Food design kan vele kanten hebben doordat eten verschillende raakvlakken kan hebben: persoonlijk, sociaal en maatschappelijk. Dat is wat food design zo interessant maakt. Op het moment ben ik deze aan het ontdekken, aan het koppelen en ze eigen aan het maken, om zo ontwerpen te kunnen maken die zeer goed passen bij het ondervraagde onderwerp.

Ik heb een nieuwe manier van eten ontworpen door middel van een keramische set. In deze set staan de kernwoorden ‘samen’, ‘aandacht’ en ‘delen’ centraal. De set werkt als een puzzel. Het gezelschap moet samenwerken om tot consumptie te komen. Dit is een nieuwe manier van eten die het sociale aspect van het eten versterkt door samen te werken, samen te delen en elkaar te helpen. Eten wordt zo een intiemere en experimentele belevenis, een mooi rustmoment tussen volle agenda’s.

 

Het afstudeerwerk is van 29 juni t/m 1 juli te zien @ bkkc (Kunstloc), Spoorlaan 21 i-k, Tilburg Openingstijden: vrijdag vanaf 16:00 uur tot 20.00u zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.