Terug naar blog

ArtCoDe 15/06/2018

// NEXT UP 2018: The Greatest Graduation Show: Tessa van der Heijden

Als ontwerpster werkt Tessa vanuit een nieuwsgierigheid naar of fascinatie ten aanzien van een sociaal vraagstuk. Ze gebruikt kunst en design om producten of sociale situaties te creƫren waarbij vragen gesteld worden over veranderingen en gebeurtenissen in de samenleving en waarbij mogelijk een oplossing ontworpen wordt. Zij betrekt hierbij alle mogelijke betrokkenen zowel in het onderzoek als in de uitvoering van het ontwerp.

Het persoonlijk vertrekpunt van haar afstudeeronderzoek is het feit dat al haar grootouders elkaar hebben ontmoet op de kermis, waaraan ze dus feitelijk haar bestaan dankt. Tessa verdiept zich daarom in het bestaansrecht en de sociale waarde van de kermis in onze maatschappij vandaag de dag. Ze is op zoek naar antwoorden op de volgende vragen: heeft de Nederlandse kermis nog bestaansrecht in de toekomst? En, waarom wordt de kermis nog niet beschouwd als cultureel erfgoed?

 

Het afstudeerwerk is van 29 juni t/m 1 juli te zien @ bkkc (Kunstloc), Spoorlaan 21 i-k, Tilburg Openingstijden: vrijdag vanaf 16:00 uur tot 20.00u zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.