Next
up — FHK graduation show

Deelnemende opleidingen

De sector Beeldend is een van de vier sectoren van de FHK. Zij bestaat uit twee bachelors: de ABV en ArtCoDe en twee masters: Academy of Architecture & Urbanism en Master Kunst Educatie. De twee middelste staan in het teken van ontwerpen. Bij de eerste en laatste staat leren over en door kunst centraal.

Opleiding:

ABV

De bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming (ABV) combineert beeldende kunst, vormgeving en educatie. De opleiding leidt op tot docenten kunsteducatie: in Nederland mag je in alle onderwijsvormen lesgeven, zowel binnen- als buitenschools. Afgestudeerden zijn benoembaar in elke kunst-educatieve functie.

IMPRESSIE

Bak, lak, speaker

Jeroen Schampers
arrow

Found footage

tessavanhelden
arrow
04LRsite.jpg

Opleiding:

ArtCoDe

De Bachelor Vormgeving van de Fontys Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe) leidt ontwerpers op die vormgeven aan complexe communicatieopdrachten. Deze ontwerper begrijpt hoe belevingen tot stand komen en hoe deze middels uiteenlopende media getransformeerd kunnen worden tot relevante, beeldende ervaringen.

IMPRESSIE

LUMNES

Isabel Brouwers
arrow
nextup1.jpg

Visuele cirkel

Elcke van Gorkum
arrow
Installatie-2VBkopie.jpg

Ont-werpmethodiek

Noud Sleumer
arrow
Tilburg-Fontys-Eindexpo-2016-©-Fieke-van-Berkom001051.jpg

Opleiding:

Academy of Architecture & Urbanism

The Master of Architecture & Urbanism offer concurrent programs. They are collaborative, topical, creative and practice based. While firmly rooted in the Dutch architectural tradition, the programs have a strong international orientation. Nowadays, spatial challenges to be confronted by architects are global by nature, while still requiring context and location specific solutions. The master program’s objective is to educate architects who are able at effectively combining design intelligence with a reflective attitude and practical and entrepreneurial skills.

IMPRESSIE

Botanical Dunes+

Nicky Kouwenberg
arrow
impressie-groot-extreme-website.jpg

Ecofield

Joyce Verstijnen
arrow
ecofield_getijdenkapel web

Grounded

Roel Derkx
arrow
multilayer panels ARCH

Opleiding:

MKE-Master Kunsteducatie

De Master Kunsteducatie speelt in op de wens naar hoogopgeleide professionals met een interdisciplinaire visie en een onderzoekende houding, die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van kunsteducatie op diverse terreinen. Ruim de helft van de Nederlandse bevolking houdt zich op een bepaalde manier bezig met kunst en cultuur en veel personen zijn betrokken bij de educatie daarvan. Kunsteducatie heeft een grote impuls gekregen, zowel binnen als buiten het onderwijs.

IMPRESSIE

Radically yours

Petra van Gerwen
arrow
robot.jpg

Melkmeisje van Vermeer de trots van Oosterhout. De (re)constructie van een stedelijke identiteit door beleving van lokaal erfgoed.

Fleur de Graaf
arrow
IMG_2205.jpg

Get in the flow!

Silvia Hendriks
arrow
infographic-Get-into-the-flow-2250-x-2967.jpg

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.