Naar projecten overzicht

Next
up — Nina Hampsink

fullscreen

51°5

BESCHRIJVING:

Een wereld met nog maar één taal

Bepaalde situaties bekijk ik heel sterk vanuit eigen ervaringen en verschillende perspectieven die ik heb opgedaan tijdens de reizen die ik heb gemaakt. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met verschillende culturen en de bijbehorende manier van kijken naar zaken.

Taal is overal waar je kijkt aanwezig en is er altijd al geweest. Elke taal brengt zijn eigen kennis en cultuur met zich mee, die niet zomaar te vertalen of te begrijpen is voor degenen die onbekend zijn met de specifieke taal. 

Ondanks alle moderne technologie en de wetenschap, blijft het lastig om alle talen correct en volledig te vertalen en vast te leggen. De snelheid waarin talen tegenwoordig verdwijnen ligt ondertussen al op één taal per week, waarmee we dus niet alleen de taal op zich verliezen, maar ook alle cultuur en kennis die deze met zich meebrengt. In een wereld waarin steeds meer verdwijnt, is het belangrijk om hier meer aandacht aan te besteden.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.