Naar projecten overzicht

Next
up — Flore de Gunst

fullscreen

Achter de schermen

BESCHRIJVING:

Achter de schermen

We leven in een tijd waar ouders en kinderen zich beide een beetje kunnen verliezen in hun eigen digitale wereldje. In deze schermcultuur is het belangrijk om niet het echte contact met elkaar te verliezen. Maar kunnen deze twee niet hand in hand gaan?

Mijn design research gaat over de rol van technologie bij kinderen en de invloed daarvan op het ouder-kind contact. Er zijn momenten waar we snel naar de telefoon pakken om onszelf bezig te houden of voor de nodige afleiding.
Mij viel op dat in wachtkamers dit vaak het geval is terwijl dit een uitgelezen kans is voor ouder en kind om juist contact met elkaar te zoeken om eventuele spanning ook minder aanwezig te laten zijn.
Door een interactief behang als communicatiemiddel in wachtruimtes te gebruiken hoop ik dat er buiten de kaders van de schermen van een telefoon wordt gedacht. Door de voordelen van de technologie te gebruiken en deze te combineren met een ruimtelijke ontdekkingswereld maak ik post digitaal platform waar ouder en kind het contact met elkaar kunnen hervinden door samen te ontdekken en te fantaseren.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.