Naar projecten overzicht

Next
up — Celine Jacobs

fullscreen

AWARE

BESCHRIJVING:

Zou jij kleding dragen die gemaakt is van afgedankte groente en fruit?

Een voorliefde voor de mode-industrie is de basis van AWARE. Enerzijds werd ik geconfronteerd met mijn eigen koopgedrag, afvalproductie en de daarmee gepaard gaande milieubelasting. Anderzijds raakte ik geïnspireerd door de vele innovatieve en verrassende mogelijkheden die vandaag de dag ontdekt, onderzocht en uitgevoerd worden met betrekking tot afvalstromen.

Kledingoverschotten zijn in overdaad aanwezig. We denken aan een secundaire eindbestemming van deze kleding, maar vaak niet aan de voetafdruk die het verwijderen van deze overschotten met zich mee brengt.

Andere afvalstromen, zoals groenafval, kampen met vergelijkbare problematieken. Door deze twee afvalstromen samen te brengen ontstaat er een alternatief voor vervuilende materialen. Ik wil als ontwerper bewuster worden van het productieproces van kleding en een minder vervuilende rol aannemen.

Met een simpel recept, weinig attributen en een beetje tijd is het mogelijk groenafval te bewerken tot een draagbaar, natuurlijk materiaal. Zou jij kleding dragen die volledig gemaakt is van groente en fruit?

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.