Naar projecten overzicht

Next
up — Frans Roets

fullscreen

Beeld Taal

BESCHRIJVING:

De tweedimensionale beeldtaal van tattoos vertaald naar driedimensionale beeldjes.

Dit project gaat over de beeldtaal van tattoos die vertaald wordt naar ruimtelijke keramieken beeldjes. Hoe werken deze normaal gezien platte ontwerpen binnen een andere context? Het idee is om de keramieken beelden te gebruiken als referentie voor een tattoo, net zoals bij de flash sheets van de oude meesters. De keramieken tattoos kunnen vanuit verschillende posities worden bekeken. Wanneer iemand een beeldje kiest kan diegene het perspectief van het beeldje bepalen. Vanuit dit perspectief wordt vervolgens weer een vertaling gemaakt van een ruimtelijk ontwerp naar een plat ontwerp, die ik vervolgens bij de koper zal tatoeƫren

Met dit project wil ik de beeldtaal van tattoos plaatsen in de wereld van Kunst en Design door de esthetiek van tattoos uit te werken met keramiek. In de toekomst hoop ik dan ook zelf een studio te openen, met een hybride van tattoo studio en atelier, waar ik kan werken met toepassingen zoals: keramiek, schilderen en illustreren.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.