Naar projecten overzicht

Next
up — Wendy Paulussen

fullscreen

Between Reality and Illusion

BESCHRIJVING:

Een zoektocht naar een gebied tussen illusie en realiteit en de visualisatie hiervan!

Between reality and illusion

Geïnspireerd door een hallucinatie wilde ik de onzichtbare maar ervaarbare wereld die ik had gezien, omzetten naar de zichtbare wereld.

Na mijn onderzoek waren hallucinaties op te delen in drie stadiums.
Stadium 1 bestaat uit patronen en texturen, wanneer je bijvoorbeeld in je ogen wrijft. Dit wordt vaak niet eens herkend als hallucinatie.
Stadium 2 zijn figuratieve beelden, kleuren die veranderen of voorwerpen die ineens bewegen. Dit is een gek fenomeen, maar wordt niet als onprettig of angstig ervaren.
Stadium 3 zijn hallucinaties die je leven beïnvloeden, men kan niet meer onderscheiden wat echt is en wat niet. Deze vorm van hallucineren komt voor bij schizofrenie en word als angstig en heel onprettig ervaren.

Ik ben op zoek gegaan naar een manier waarop ik de verschillende stadiums kon vertalen naar beeld en onderzocht ik een gebied tussen illusie en realiteit. Ik ben gaan spelen met de sferen kleuren en bewegingen van de verschillende stadiums. Een bewegend spel tussen scherpte en vaagheid tussen de organische beelden. Rustgevende bewegende patronen of snelle harde knipperende lichten voeren je mee tussen de verschillende stadiums.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.