Terug naar het overzicht

Next
up — Valerie van den Hoek

fullscreen

Body Illusions

BESCHRIJVING:

Body Illusions

Het beeldend werk van Valerie van den Hoek bestaat uit vier korte films waarin schoonheid en imperfectie een belangrijke rol spelen.

Hierbij begeeft zij zich op het grensgebied tussen kunst en mode, waarbij zij kunst maakt met als thema lichaamsmodificatie. De lichamelijke extensies in haar beelden vormen verlengstukken van het lichaam en spelen tegelijkertijd een spel met de ruimte. De werken geven een illusie weer van de werkelijkheid van het menselijk lichaam.

De extensie, de beweging, de ruimte en het geluid zijn in scène gezet, maar worden weergegeven als een illusie van de werkelijke wereld en het natuurlijke lichaam. De imperfectie loopt als een rode draad door de films en beweegt met het lichaam door de openbare ruimte. Door de gecreëerde schoonheid in de beelden vindt er een spanning plaats met de imperfecte extensies. Door middel van beweging van het lichaam is de eeuwige worsteling met imperfecties in het streven naar perfectie duidelijk gemaakt in deze films.

Valerie van den Hoek wil met deze beelden de voortdurende strijd laten zien die wij als mensen ervaren in de maatschappij van het streven naar perfectie en de imperfecte werkelijkheid.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.