Naar projecten overzicht

Next
up — Esmée van Dinteren

fullscreen

De omgeving en het grid

BESCHRIJVING:

De omgeving als inspiratiebron, het grid als speelveld, de letter als medium.

In een wereld vol keuzemogelijkheden en eindeloze veranderingen zocht Esmée naar structuur. Ze wilde op zoek gaan naar een methode waarbij ze grip kon krijgen op haarzelf en haar omgeving. Dit bracht haar tot de volgende vraag: Hoe kan ik mijn drang naar structuur omzetten tot een designmethode?

Met haar onderzoeksvraag zocht Esmée naar een methode waarbij de meeste keuzes al van tevoren waren bepaald. Een methode die zorgde voor ritme en regelmaat. Een methode waarbij ze zich kon focussen op het maakproces en niet zozeer op het eindresultaat. Een methode waarbij haar beeldende fascinatie voor structuur in haar ontwerp zichtbaar zou zijn. Een methode genaamd De omgeving en het grid.

De omgeving en het grid is een designmethode waarmee Esmée, door middel van een vaste structuur in zes stappen iedere omgeving naar een typografisch ontwerp vertaalt. Ze heeft deze methode verwerkt in een boek.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.