Naar projecten overzicht

Next
up — Simone Steeghs

fullscreen

‘Een fantasiewereld is de meest aangename en voornaamste wereld om je in te vertoeven’

BESCHRIJVING:

Fantasiewereld

Een uitgangspunt van de filosofie en waar ik het mee eens ben is dat we leven in twee werelden. Namelijk de buitenwereld van materiele omstandigheden en de innerlijke wereld van het privé bewustzijn van een persoon. Deze innerlijke wereld noem ik dan fantasiewereld.

Mijn fantasiewereld bestaat niet alleen uit gevoelens, ervaringen of herinneringen uit de werkelijkheid, maar is een vrolijke reflectie van de echte wereld. Ik vind persoonlijk dat de wereld zoveel mooier en fantasierijker kan zijn, in plaats van dat iedereen zich richt op slechte dingen. Ik wil ook dat mijn werk dadelijk gedurende de eindexpositie een ervaring wordt aan de bezoekers. Ik wil dus via de kunst de bezoekers proberen in te laten zien dat ze zich meer moeten richten op het positieve i.p.v. het negatieve. Ik vind het belangrijker dat de mensen mijn wereld geloven, in plaats van dat ze het snappen.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.