Naar projecten overzicht

Next
up — Maron Nijskens

fullscreen

Een ontmoeting met jezelf

BESCHRIJVING:

Creëer je eigen toevluchtsoord.

Gefascineerd door creatieve therapie is Maron op zoek gegaan naar haar positie in dit werkveld. Creatieve therapie is gebaseerd op de overtuiging dat het creatieve proces dat betrokken is bij zelfexpressie mensen helpt in hun ontwikkeling.

Maron heeft onderzocht hoe ze op haar eigen manier creatieve therapie aan anderen kan aanbieden. Ze heeft een methode ontwikkeld waarin emoties visueel en tastbaar worden gemaakt. Met verschillende personen uit het werkveld heeft ze haar methode geanalyseerd om te kunnen definiëren welke inzichten ze precies heeft verkregen.

In haar methode maakt Maron gebruik van een keyboard en een breimachine. Vanuit je gevoel werk je met deze twee apparaten en creëer je een breiwerk waarin je emoties zitten verwerkt. Door de ritmische handelingen die je op deze twee apparaten uitvoert geeft Maron structuur. Dankzij dit moment van volledige concentratie kom je even in een toevluchtsoord terecht.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.