Naar projecten overzicht

Next
up — Vincent van Opdorp

fullscreen

Een worst kaas scenario

BESCHRIJVING:

Absurditeit in een vastomlijnd stramien

Zelfs voor het vieren van een verjaardag hebben we in dit land compleet onze eigen rituelen. Zo zal je in het buitenland vrijwel nergens een kring met stoelen zien, wordt meestal alleen de jarige gefeliciteerd in plaats van het hele gezelschap en zijn slagroom, appelgebak en koffie geen standaard versnaperingen. Vervolgens komt er periodiek een schaal met worst en kaas om de hoek kijken en hoor je een zouteloos deuntje van skyradio op de achtergrond. Het zijn opvallende en unieke rituelen waarvan we zelf niet doorhebben hoe verankerd ze zitten in onze genen en hoe deze in een vastomlijnd stramien afspeelt.

Het afstudeerproject van Vincent is een onderzoek, observatie en registratie geweest van de Nederlandse kringverjaardag wat voorkomt uit zijn fascinatie voor sociale gedragingen. De bevindingen heeft hij op een clichématige, misschien soms cynische manier getracht te weerspiegelen in een illustratief verhaal ‘’EEN WORST KAAS SCENARIO’’. De kringverjaardag is een verschrikkelijk fenomeen, maar stiekem zijn ze soms best vermakelijk.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.