Naar projecten overzicht

Next
up — Jana Roovers

fullscreen

EI

BESCHRIJVING:

'Het binnentreden van het EI is het binnentreden van een tijdloze versmelting: een meditatieve worp naar de inherentie van onze omhulling'

Het “Ei” is een transcendentale bestaansvorm; een limbo tussen onze werkelijkheid en die van onze buitenwereld. Het is de donkere, warme, lege, veilige holte tussen de tweedeling van het wel en niet zijn van individuele eigenheid. “Ei” is een afgeleide van die drang naar omhulling; de betekenisgeving van “Ei” (*h₂ōwyóm) werd voorafgegaan door de vogel (*h₂éwis), welke − samen met het schaap, *h₂ówis − haar benoeming ontving van onze drang tot omhulling; *h₂ew- (consumeren, kleden, genieten).

Dit “Ei” is een versmelting van haar volledige aard; haar vorm, haar materialen, haar mobiliteit en haar naamgeving vertegenwoordigen een samenkomst van de betekenis van taal, materiaal en identiteit- de wol van *h₂ówis vervult haar inherente belofte van omhulling, het product van *h₂éwis, de vorm *h₂ōwyóm of ‘ei’, waarborgt onze drang naar verzorging en ontwikkeling, waar de wielen continue een onontkoombare dynamiek tussen dergelijke factoren bewerkstelligen. Het binnentreden van dit werk is het binnentreden van die tijdloze versmelting: een meditatieve worp naar de inherentie van onze omhulling.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.