Naar projecten overzicht

Next
up — Jan Wartna

fullscreen

Error Naturalis

BESCHRIJVING:

“Wij leggen onze functie neer!”

Technologie speelt in deze tijd een grote rol en de intelligentie van computers groeit in een exponentieel stijgende lijn. Het moment waarop de computer de mens voorbij gaat in intelligentie is slechts een kwestie van tijd. En dat moment is dichterbij dan we denken. We zijn genoodzaakt te onderzoeken wat de mogelijke gevolgen zijn van kunstmatige intelligentie.

Wat voor baat hebben wij bij machines of producten die een eigen wil krijgen? Sterker nog, wat hebben zij nog aan ons?

De producten in de serie Error Naturalis zijn het zat om simpelweg te blijven doen wat wij van ze verwachten dat ze doen. We bedenken steeds weer nieuwe manieren om producten die hun functie al hebben bewezen opnieuw te ontwerpen en produceren. De producten in deze serie zijn de volgende stap in de ontwikkeling van product design, zij zijn de zogenaamde vernieuwing van hun soort zat en ontkennen hun functie. Zij protesteren met geheel eigen stem tegen de mens en hun constante drang naar vernieuwing: “Wij leggen onze functie neer!”

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.