Naar projecten overzicht

Next
up — Tessa Schnater

fullscreen

FEMI MANI

BESCHRIJVING:

Een onderzoek naar feminisme in combinatie met nagellak/nagels

Femi Mani (afkorting van ‘feminist manicure’) is tot stand gekomen door mijn fascinatie voor nagellak/nagels en mijn strijdlustigheid tegen ongelijkheid, hierdoor kwam ik op de volgende twee thema’s voor mijn onderzoek: het feminisme in combinatie met nagellak/nagels. In mijn werk spelen drie actuele thema’s een rol: cat calling (straatintimidatie), pink tax (vrouwen betalen meer dan mannen voor hetzelfde product) en de orgasmekloof (vrouwen komen minder vaak klaar dan mannen - uitgaande van heteroseks). Per thema heb ik een nagel (of beter gezegd: een wapen) ontworpen; de nagels dienen als hulpmiddel/statement voor het probleem.

- De Klauw (cat calling): Cat calling bestaat uit een grote klauw die dient ter zelfverdediging, ook heeft het een kleine knipoog naar het woordje ‘cat’ in cat calling.
- De Katapult (pink tax): Het pink tax ontwerp bestaat uit een katapult om muntjes af te schieten naar gegenderde bedrijven met de gedachte “jullie willen ons geld, dan kan je het krijgen ook!”. Overigens kun je gegenderde bedrijven ook raken door juist genderneutrale producten te gebruiken.
- De Vibo (orgasmekloof): Dit ontwerp bestaat uit een vibrator met een stuk voor de clitoris. De focus ligt nu namelijk nog te veel op penetratie tijdens de seks en dit is voor veel vrouwen niet de manier om een orgasme te krijgen. Ik hoop dan ook met dit ontwerp wat meer het gesprek te openen over hoe belangrijk de clitoris is. De Vibo gaat ook over een stukje autonomie, opkomen voor je behoeftes en jezelf op de eerste plaats durven zetten.

~ Tessa Schnater

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.