Naar projecten overzicht

Next
up — Maaike Spijkerman

fullscreen

Foodart Poule

BESCHRIJVING:

Foodart poule is een activerend spel, speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo om hun kunstbegrip te verruimen.

Ben je klaar voor de strijd tussen smakelijke kunstwerken?

De Foodart poule, de afstudeerprestatie van Maaike Spijkerman, is een spel waarbij 24 foodart kunstwerken tegen elkaar strijden voor de titel ‘Hét Foodart Kunstwerk Van De Klas.’

Foodart poule is een activerend spel, speciaal ontwikkeld voor onderbouw leerlingen van het vmbo. Maaike, ontwikkelaar en maker van Foodart poule, is ervan overtuigd dat voedsel in de Beeldende Kunst, ofwel foodart, de meest geschikte en toegankelijke thematiek is om jongeren kennis te laten maken met kunst. Beeldende kunst is in de ogen van Maaike Spijkerman namelijk zoveel meer dan een klassiek schilderij in het Rijksmuseum. Het doel van de Foodart poule is het kunstbegrip van jongeren te verruimen via dit thema, op een onderzoekende en speelse manier.

Maaike heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in het thema foodart en de kunstenaars die daarmee werken. Ook verdiepte zij zich in lesmethodes die aansluiten bij vmbo-ers. Ervarend beschouwen vanuit nieuwsgierigheid, terwijl je gezamenlijk als groep een actief spel met een wedstrijdelement speelt, is iets wat bij veel vmbo leerlingen als muziek in de oren klinkt. In het spel duiken de vmbo leerlingen, aan de hand van de bekende VTS methode, in foodart kunstwerken.

Na haar studie start Maaike vol enthousiasme als kunsteducator op het vmbo.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.