Naar projecten overzicht

Next
up — Willeke Poeliejoe

fullscreen

Geefpapier

BESCHRIJVING:

Het is een kwestie van geven en nemen.

Een cadeau overhandigen lijkt eenvoudig. Maar het is meer dan geven en nemen. Het is een cultureel bepaald ritueel, vaak gevormd door de jaren heen, soms al eeuwenoud. Geïnspireerd door dit cadeauritueel, raakte Willeke gefascineerd door het ‘geven.’ De complexiteit die schuil gaat achter het fenomeen van geven wordt vaak onderschat en niet bewust ervaren.
Willeke bedacht een manier waarop ze mensen deze complexiteit bewuster kon laten ervaren. Dit doet ze door middel van een persoonlijke aanpak. Ieder individu hanteert namelijk een eigen systeem binnen het complexe geefsysteem met andere focus punten. Door middel van een visueel advies wordt inzichtelijk hoe de complexiteit zich verhoudt tot verschillende soorten gevers.

Het visuele advies is in het geefpapier verwerkt en heeft eigenlijk een dubbele functie: de gever kan zich dankzij het visuele advies niet alleen verder ontwikkelen, door het cadeau in te pakken met het geefpapier krijgt het ook meteen een persoonlijke lading. Door je kwetsbaar op te stellen en open te zijn over wie jij bent als gever, laat je zien waar jouw zwakke punten liggen.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.