Naar projecten overzicht

Next
up — Marthe van de Meulenhof

fullscreen

Geen titel

BESCHRIJVING:

Herbeleven in de beslotenheid van mijn werkplek

De natuur met haar structuren, sferen, licht, kleur, anatomie, ritme en geologie hebben mij altijd gefascineerd. Ik betrap mijzelf op het gespleten gevoel van de natuurreiziger, die weet dat elke gezette stap mogelijk schade toebrengt aan deze omgeving maar die niettemin de roep van de wildernis niet kan weerstaan.
Ik grijp in mijn werk terug op ervaringen die ik heb opgedaan tijdens wandelingen in de natuur of mijn reis naar IJsland. Wat uiteindelijk resulteert in reizen versus het herbeleven van mijn wandelingen in de beslotenheid van mijn werkplek.
Natuur verbeelden heeft als proces een eigen logica. Het beeld dat hieruit voortvloeit moet voldoen aan die logica. In mijn maakproces heeft de liefde voor de natuur een plek gekregen waarbij po√ętische benaderingen en fragiliteit de boventoon voeren.
Mijn werk is doordrongen van het idee dat het werkelijk ondergaan van de natuur een roeservaring is waartoe we in onze tijd moeilijk toegang hebben. Het geeft een afspiegeling weer van de individuele natuurervaring die doordrenkt is van een besef van onmogelijkheid: De natuur laat zich niet namaken.

2017
Collage, diverse afmetingen
Aquarel, slagmetaal, houtskool,
potlood, krijt, inkt, acrylverf op papier

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.