Naar projecten overzicht

Next
up — Jolein Kop

fullscreen

GRAY

BESCHRIJVING:

De voorstelling die niet op ging

GRAY
De voorstelling die niet op ging

“The artist is the creator of beautiful things. [...] There is no such a thing as a moral or an immoral book. Books are well written, or badly written. That is all.” Het eindigt met de beroemde woorden: “All art is quite useless.” - Oscar Wilde in het voorwoord The Picture of Dorian Gray 1893

“Art is quite useless” interpreteren wij als kunst is zinloos. In de zin dat het niks probeert te zeggen over jou. Het zegt niks over goed of kwaad. Zoals Wilde zegt: er bestaat geen boek dat goed of slecht is. Wilde stelt dat de kunst niet het leven reflecteert, maar de geest van de beschouwer.

Als makers uit verschillende disciplines: Tom als theatermaker en Jolein als vormgever studeerde zij dit jaar samen af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze ontdekte een gedeelde fascinatie voor de schaduwkant van de mens. En besloten samen in een gezamenlijk project af te studeren, waarin zij hun theater en vormgeving combineren.
Vanaf Oktober 2019 repeteerde zij met vijf performers en een componist om samen hun droom te verwezenlijken: GRAY. Een theatrale installatie waarin de toeschouwer het verhaal ervaart via een ruimtelijke ervaring met beeld, geluid en performer als gelijkwaardige vertellers.

Met The Picture of Dorian Gray als spiegel en de Corona crisis als mal vertellen zij hun eigen verhaal. Voor nu blijft het bij herinneringen van een onafgemaakt repetitieproces, verwachtingen en speculaties van hun voorstelling die niet op ging.

Vandaag staat u in de ruïne van hun droom.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.