Naar projecten overzicht

Next
up — Claudia Attevelt

fullscreen

Het Familie Tekenspel

BESCHRIJVING:

In mijn werk staan maatschappelijke vraagstukken centraal, vanuit een behoefte om deze op een creatieve manier te benaderen. Het is daarbij belangrijk dat iedereen een plek krijgt binnen het creatieve proces.

Ik vind het van belang dat onze creatieve vaardigheden van jongs af aan blijven ontwikkelen. Toch blijkt uit onderzoek dat de kwaliteit van kindertekeningen ‘achteruit’ gaat, doordat deze vaardigheden op andere vlakken meer gestimuleerd worden. Door samen met families te experimenteren heb ik onderzocht hoe creativiteit van kinderen en volwassenen geprikkeld kan worden. Duidelijk is geworden dat tekenen niet om kwaliteit gaat, maar om fantasie en interactie. Dit proces vraagt om een handleiding die hieraan bijdraagt.

Het werk bestaat uit een spel waarbij de verbeelding centraal staat. Het biedt opdrachten die ouders en kinderen uitdagen het creatieve proces te starten en de interactie aan te gaan door middel van thema’s die op hen van toepassing zijn.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.