Naar projecten overzicht

Next
up — Bo Looijkens

fullscreen

Het Gesprek: Een participatief kunstproject

BESCHRIJVING:

Met de buurt, voor de buurt, door de buurt

Na deelgenomen te hebben aan The Darling Collection, een Community art project in Zuid-Afrika, wilde ik me zelf graag focussen op participatieve kunst. Tegelijk wilde ik graag kennis maken met Oud-Noord, de buurt waar ik zelf woon. Zo ben ik terecht gekomen bij de Poorten: een oude kerk die nu dient voor de samenkomst van verschillende bewoners uit de wijk.
Ik werk volgens het principe van Presence and Production. Een vorm van werken bedacht door Thomas Hirschhorn. Dit houdt in dat ik zoveel mogelijk aan het werk ben op locatie. Daardoor zien mensen het proces van het werk en raken ze meer betrokken. Door middel van reflectiemomenten en happenings met dit publiek kunnen mensen deelnemen aan het kunstwerk.
De ander is voor mij belangrijk. Ik vind het belangrijk dat toeschouwers en deelnemers kunnen genieten van mijn kunst, reactie geven en mij begrijpen. Daarom werk ik vanuit het onderwerp identiteit en kunst. Hoe zie ik jou? Hoe zie jij mij? Hoe uit ik dit binnen een kunstwerk? Binnen deze installatie zou ik de antwoorden op deze vragen willen geven.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.