Naar projecten overzicht

Next
up — Joosje ter Velde

fullscreen

In Aanbouw

BESCHRIJVING:

Stap je naar achter dan zie je het geheel, maar stap je naar voren dan leer je misschien nog iets beter kennen.

'Mijn werkt gaat over massa, niet over volume, maar over mensen. Hoe pas ik binnen deze maatschappij gevuld met individuen, waar je soms bij wilt horen en soms liever uit wilt stappen. De beelden die ik maak zijn mijn eigen massa, mijn eigen kleine gemaakte maatschappij. Ik nodig de kijker uit kom ook in deze wereld te stappen en te voelen wat ik voel, zowel negatief als positief.'

Joosje ter Velde fascineert zich al een geruime tijd van haar opleiding en daarbuiten over mesnenmassa's, de stad en hoe deze met elkaar in contact staan. Door middel van snelle schetsen met balpen op papier en fotografie onderzoekt ze mogelijkheden om haar gedachten te verbeelden.

De inspiratie haalt ze uit allerdaagse dingen, zoals ramen van een flat of een vrouw die uitkijkt over de stad en een sigaret rookt. De schetsen werkt ze uit in grotere werken die samen een onderzoek vormen van haar eigen gemaakte wereld. Haar handschrift is van groot belang voor haar werk. De toeschouwer wordt uitgenodigd in haar eigen wereld. Door de statische beeldend uit te werken in korte stopmotion animaties die versterkt worden met geluid, wekt ze deze momentopnames tot leven.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.