Naar projecten overzicht

Next
up — Jacinta Hebers

fullscreen

Jacinta Hebers

BESCHRIJVING:

Kunst en natuur gaan voor mij hand in hand. Als kind had ik al een fascinatie voor beide en gedurende mijn ontwikkeling ontstond daaruit een vanzelfsprekende samensmelting. In mijn beeldend werk onderzoek ik dan ook de interactie tussen mijzelf (de mens) en de natuur; de consequenties van onze levensstijl in verhouding tot de natuur, de regels en functies die wij de natuur opleggen of hoe wij de natuur naar onze zin aanpassen. Vragen als: wat is de oorsprong van een materiaal? Wat is natuur? En waar ligt de grens tussen het menselijke en het natuurlijke? Liggen vaak aan de basis van mijn beeldend proces. Tevens haal ik inspiratie uit situaties waar ik in het dagelijkse leven mee geconfronteerd wordt.

Het werk kenmerkt zich door het gebruik van eenvoudige materialen en een directe toepassing. Daarbij wil ik de toeschouwer aanzetten actief deel te nemen aan het werk en stimuleren om hun eigen verhouding tot de natuur te bevragen.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.