Naar projecten overzicht

Next
up — Isabel Brouwers

fullscreen

LUMNES

BESCHRIJVING:

Description of your graduation project in one sentence!

Isabel Brouwers (1993, Tilburg) is het moment van zwemmen met lichtgevende algen in Cambodja nooit vergeten en wilde dit graag opnieuw ervaren. Omdat deze algen in Nederland zelden voorkomen is dat hier moeilijk. Om zich opnieuw tussen de algen te begeven die haar destijds een betoverend gevoel gaven, heeft Isabel LUMNES ontworpen.

LUMNES is een serie lampen, waarvan de vorm is geïnspireerd op de algensoort pyrocystis fusiformis die licht uitscheiden, een natuurlijke reactie waarvoor zuurstof noodzakelijk is. De lichtintensiteit van LUMNES reageert op het zuurstofgehalte van de ruimte waarin deze zich begeeft. Iedere lamp heeft zijn eigen unieke vorm, doordat bij vervaardiging, gebruik is gemaakt van het ambacht glasblazen. Daarnaast wordt er tijdens het blazen gebruik gemaakt van zuurstof wat nodig is voor het ontstaan van licht. Iedere lamp uit de serie LUMNES is uniek en volledig handgemaakt.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.