Naar projecten overzicht

Next
up — Yolande Deckers

fullscreen

Mondialisering / global awareness

BESCHRIJVING:

Schilderen is voor mij een soort van eerste levensbehoefte. Met verf op drager vertel ik mijn verhaal, mijn kijk op de wereld.

Ik heb geƫxperimenteerd met de drager. Naaide verschillende lappen stof aan elkaar, verschillend van textuur en dessin en bijbehorende stiksel, om te ervaren of deze ondergrond een wezenlijke bijdrage kon leveren aan mijn te vertellen verhaal.

Mijn schetsen zijn vaak sterk in hun eenvoud. Door op papier met latex en acryl te gaan werken zoek ik die kracht op groot formaat. Met verf schep ik een ruimte. Ik stem de kleuren, de kleurtonen op elkaar af. Bepaal of de vormen wel of niet een afbakening nodig hebben. Of de verftoets een structuur nodig heeft. Ik zoek tot ik de juiste combinatie van kleurtonen en vormen heb gevonden. Ik produceer veel, ben alert op toeval en pas collagetechnieken toe. Er ontstaat een mentale ruimte die schoonheid vertegenwoordigd. Schoonheid die tegen het sublieme aan zit.
Mijn werk is een uitnodiging aan de beschouwer even uit de werkelijkheid van alle dag te treden.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.