Naar projecten overzicht

Next
up — Stella Toonen

fullscreen

Mudder Up

BESCHRIJVING:

De kracht van het kliederen.

Buitenspelen, verven, dansen, experimenteren, spelen met anderen en contact maken met wie je écht bent. Is dat niet wat ieder kind, ieder mens het allerliefste wil?

Het ontwerp ‘Mudder Up’ is een statement voor de kracht van het kliederen. Kliederen als een vrije vorm van materiaalonderzoek die de speelse creativiteit van kinderen bevordert.

Spel en toeval vormen hierbij de belangrijkste uitgangspunten. Het project begint met een workshop waarbij kinderen een overall dragen waar zij verschillende ‘kliedertools’ op kunnen bevestigen. Met deze tools laten zij sporen na op een groot verfdoek.
Tijdens deze workshop winnen kinderen een stukje van hun vrijheid en creativiteit terug. Als de kinderen uitgekliederd zijn, maak ik van het beschilderde doek kinderkleding. De kleding is te koop en met de opbrengsten organiseer ik nieuwe workshops. Zo is ‘Mudder Up’ een self-sustaining system: een cyclus die zichzelf in stand houdt. De titel ‘Mudder Up’ heeft een uitnodigende en aanmoedigende klank die iedereen oproept om te gaan kliederen.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.