Naar projecten overzicht

Next
up — Simone IJzelenberg

fullscreen

Next up: Simone IJzelenberg

BESCHRIJVING:

Mijn werk geeft een inzicht in mijn gedachtewereld. Mijn persoonlijke blik op de wereld, visueel geworden gedachtewolken zonder vast thema maar vooral voortgekomen uit interesses, gebeurtenissen die zijn blijven hangen, en de maatschappij om mij heen. Als een interventie voor mijzelf en mijn toeschouwer tussen ons en mijn gedachtegangen.

Ik gebruik glasplaten in mijn werk omdat dit medium voor mij aanvoelt als het ultieme transparante medium naast lucht. Het is leger dan leeg. Een onzichtbaar wat tastbaar word. het maakt voor mij alles mogelijk, en kan zo open en leeg of zo vol en dicht worden ingevuld als waar het werk om vraagt. Het doorzichtige oppervlak bied het oneindige aan mogelijkheden. Het geeft het werk naar mijn idee ook iets zachts, iets zwevends, dromerigs, alsof het ieder moment als een zeepbel uit elkaar kan klappen.

Ik ga te werk op een intuïtieve manier, met een rock en roll attitude, een dosis sarcasme en humor tegenover de wereld en mezelf waarbij afval materialen, knutsel materialen, en veel gevonden beelden die mij intrigeren worden gecombineerd tot een beeld in vooral felle kleuren en confronterende beelden.
Het tegenstrijdige van de fragiele glasplaat en de felle beelden die ik erop construeer zorgt voor een spanning in mijn werk die ik erg interessant vind.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.