Naar projecten overzicht

Next
up — Guusje Nagels

fullscreen

Nothing personal

BESCHRIJVING:

Nothing personal

Guusje Nagels
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Een jong vrouwenlichaam met opvallend paarsgekleurde voeten, verscholen onder de wasbak van een donkere, muffe ruimte. Waar kijkt ze naar? Zoekt ze naar haar kleding, op deze vreemde plek? Heeft ze iets laten vallen of verstopt ze zich voor iemand? En waarom?

De serie Nothing Personal biedt ons een blik in verschillende ruimten, waar altijd een persoon in aanwezig is. De titel verwijst naar een tegenstelling; de lichamen zijn anoniem gefotografeerd, maar stellen zich toch kwetsbaar op door onbedekt te verschijnen. Begin 2015 is Guusje Nagels gestart met het fotograferen van verschillende modellen, met oog voor de imperfecte schoonheid van deze personen. Vanuit associaties met eerder gemaakt werk, fotografeert ze op een intuïtieve manier anonieme lichamen op plekken die vreemde situaties en vragen oproepen. In haar foto's zoekt ze naar een harmonie tussen het onderwerp en de omgeving waarin het zich bevindt. De beschouwer wordt uitgedaagd om afstand te nemen van de kijkwijze die als standaard wordt gezien.

Nothing Personal, 2016 (5x)
Fotoprint op dibond, 75 x 50 cm

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.