Naar projecten overzicht

Next
up — Jeffrey Gorka

fullscreen

Onderhoud van Leven

BESCHRIJVING:

Maintaining life is more than a first impression, it`s a collection of experiences.

We worden allemaal ouder, maar staan we wel stil bij ons eigen onderhoud? Onderneemt iedereen de juiste acties om zo lang mogelijk gezond te blijven – en is er voldoende kennis beschikbaar over wat deze acties zijn? De juiste balans in onderhoud verschilt per persoon, maar we hoeven hier niet passief op te wachten. Er zijn aspecten waarin we onszelf nu al beter kunnen onderhouden, waarmee we ouder en gezonder kunnen worden: eten, bewegen en socialiseren.

Ik zie deze aspecten als symbiose terug in de kunst van de bonsai. Hierin worden handelingen niet verricht voor het onmiddellijke resultaat: ze zijn preventief en verzorgen een verhaal wat zich over jaren afspeelt. Dit is een verhaal dat zelfs meerdere generaties passeert, als een continu proces van onderhoud waarover je altijd reflecteert.

Als hybride maker functioneer ik op autodidacte wijze richting een autonome toekomst. Door audio en visuele elementen te combineren, vind ik mijn uitingen in mixed media. Dit ontwerp toont mijn ontwikkelproces van de bonsai, als metafoor voor de kunst van het ouder worden.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.