Naar projecten overzicht

Next
up — Laura Hoogenstraaten

fullscreen

Out of Order

BESCHRIJVING:

De disfunctionaliteit van een depressie

In onze samenleving waarin alles mooi en geweldig moet zijn, waar we alles kunnen bereiken als we er maar hard genoeg voor werken en waar geluk het hoogste goed is, verschuilt zich ook een ziekte: depressie.

Deze ziekte is helaas niet direct zichtbaar vanaf de buitenkant. Het blijft lastig om een gesprek te starten over dit onderwerp, vaak door onwetendheid, schaamte en angst voor onbegrip.

Ik ben voor mijn afstudeerproject op zoek gegaan naar het toegankelijk- en bespreekbaar maken van deze ontwrichtende en onzichtbare ziekte. Mijn doel was om een meer voelbare en visuele expressie te ontwikkelen die iedereen wél kan begrijpen.
Mijn project ‘Out of Order’ is een speeltuin als metafoor voor vrolijkheid en zorgeloosheid, getransformeerd in een groep zwarte disfunctionele speeltoestellen. Deze toestellen laten de toeschouwer de onmacht, ongemakken en de strijd van een depressie zelf ervaren.

De ervaring die ik hiermee heb gecreëerd roept begrip op en zet aan tot een dialoog.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.