Naar projecten overzicht

Next
up — Kristel Larmit

fullscreen

Pluk er de ​PASSIE ​vruchten van!

BESCHRIJVING:

Muziek, beeldende vorming, dans, drama en literatuur niet jouw ding als leerkracht PO? WORD EEN PASSIE SPOTTER & VERWIJS JE LEERLINGEN DOOR!

Als de groepsleerkracht Primair Onderwijs (PO) zelf niet in staat is om kunst- en cultuureducatie met kwaliteit te geven, wat dan?!
Hoe bereid hij/zij de kinderen dan optimaal voor op hun toekomst?

Welke opties zijn er voor deze juffen en meesters?
1. Ga je bijscholen en zorg ervoor dat jij de kinderen wél van goed kwalitatief kunstonderwijs kunt voorzien. (Onthoud: oefening baart kunst!)
2. Niet haalbaar (op dit moment)? Zorg er dan voor dat je aan de slag gaat met het ontdekken van de kunstzinnige passie(s) van jouw leerlingen. WORD EEN PASSIE SPOTTER! Én verwijs de kids daarna door naar professionals in de kunsteducatie.

Dit scouten van PASSIE is de eerste stap naar een betere plek voor kunst en cultuur binnen de basisschool. PASSIE spotten is haalbaar op de korte termijn, alle basisschoolleerkrachten zouden dit morgen al kunnen inzetten in hun klas. Koud kunstje!

Met mijn onderzoek geef ik de groepsleerkrachten PO handvatten voor het spotten van die PASSIE bij kinderen én het doorverwijzen naar de vakleerkrachten. Dit ontdekken van KUNSTZINNIGE PASSIES én er actie op zetten, is het minste is wat de leraren zouden moeten kunnen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomstige maatschappij.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.