Naar projecten overzicht

Next
up — Lisa Evers

fullscreen

Spa fruit sinaasappel zonder prik in pak

BESCHRIJVING:

Inhoud door doodnormale eenvoud

Het boek 'Spa fruit sinaasappel zonder prik in pak' is een bundel gebaseerd op een verzameling geschreven boodschappenlijstjes. De inhoud toont het onderzoek dat ik heb gedaan binnen deze verzameling. Bij het analyseren vormden zich categorieën en ontdekte ik verbanden tussen de schrijvers van het briefje.

Elke dag boodschappen en grote nieuwsgierigheid. Dit resulteert in het verzamelen van briefjes die ik vind op de bodem van lege winkelmandjes, tussen de kratjes van de groente afdeling en onder de loopband van de kassa. Een dagelijks feestje in de supermarkt. Verfrommelde stukjes papier die hun eerste functie hebben verloren omdat het doel is bereikt, hebben voor mij een waardevolle inhoud door hun doodnormale eenvoud!

De verzameling is ontstaan door een kleine afkeer, maar net zo veel liefde voor al het digitale. Grenzeloos bereik met beeldschermen als vervanger van papier en plastic toetsen in plaats van inkt.

Gelukkig vind ik nog elke dag briefjes met: bloemen voor moniek, rijpe avocado (als het uitkomt qua budget), nat toilet papier en spa fruit sinaasappel zonder prik in pak. Het meest alledaagse briefje schrijven we nog steeds graag met de hand ❤️

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.