Naar projecten overzicht

Next
up — Maksims Kacanovs

fullscreen

Tussen verwondering en kritiek.

BESCHRIJVING:

Mijn beeldend werk staat voor fascinatie voor licht, verwondering, experiment, maar ook voor afremmen van de mens en een sceptische blik op de huidige wereld. Als verwondering en kritiek twee uitersten zijn, dan is het voor mij de uitdaging om beide in mijn werk te krijgen.
Vanuit mijn achtergrond en de analytische blik op de huidige wereld ben ik erg bezig met ontkenning en verandering, standpunt en media.
Verstilling is het gevolg van het kijken om me heen. Schoonheid in de wereld, verwondering en licht, overal te vinden, maar onzichtbaar voor de gehaaste mens. Maar juist dat is nodig om de mens af te remmen en te laten bezinnen. De vraag wat ik wil stellen is hoe wij met ontkenning en erkenning omgaan. Hoe onze haast en comfort het ontkenning in stand houdt en ons tegenhoudt zelfs als we de problemen om ons heen kunnen erkennen. Maar ook wil ik dat het mens gaat beseffen dat waarheid en de wereld minder zwart wit is dan we denken, dat het waarheid meerdere standpunten heeft en dat het noodzakelijk is om ernaar te blijven zoeken..

Mijn ogen en mijn handen vragen om verschillende processen en dit zorgt ervoor dat ik met verschillende media blijf werken en niet bang ben om deze te combineren.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.