Terug naar het overzicht

Next
up — Heleen van Geelen

fullscreen

Van big tot product

BESCHRIJVING:

De consument loopt massaal over vlees heen

Van Big tot Product is een afstudeerwerk waarin ik de consumenten kennis wil laten maken achter de realiteit van een product. We leven in een tijd waarin we tegen de grens aanlopen van wat de vleesindustrie aan kan en zaken zoals global warming en niet diervriendelijke praktijken komen helaas te vaak om de hoek kijken.

Echter leven we ook in een tijd waarin er nieuwe technologieën ontdekt worden die ons een nieuw perspectief op dit soort zaken kunnen bieden. Vlees eten zonder te hoeven slachten, het DNA van gewassen aan kunnen passen op de omgeving waarin ze groeien. Als de wereld waarin wij leven verder groeit is het van belang dat de mensen die er gebruik van gaan maken meegroeien. Onze kennis en beweegredenen zouden duidelijk moeten zijn waarom we naar alternatieven moeten kijken om onze huidige problemen op te lossen, en als ontwerper ben ik hier vaak tegenaan gelopen omdat dit niet altijd het geval is.

'Van big tot product' is een project waarin ik onderzoek heb gedaan naar het product vlees en de waarde ervan. Ik wil het publiek de kans geven om over het onderwerp te leren, maar ook de realiteit mee te geven zodat er een kans wordt gegeven om een bewustzijn te creëren.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.