Naar projecten overzicht

Next
up — Linda Zegers

fullscreen

Verlaten Licht

BESCHRIJVING:

Kan ik door het licht te ontwerpen en te regisseren mijn eigen verhaal vertellen?

Verlaten licht

Verlaten licht is ontstaan uit een fascinatie voor licht en lichtontwerp als ruimtelijke ervaring. Tijdens concerten zorg ik dat ik midden in de drukke concertzaal sta. Ik onderga de muziek, de drukte en de lichtshow, en vergeet vervolgens alles om me heen. Ik ervaar vooral de impact van het licht, de kleur, de ritmes en de manier waarop het licht door de ruimte beweegt.

Mijn aandacht is bij de lichten, die samen met de muziek hun eigen verhaal vertellen. Licht, ruimte en muziek vallen in die ervaring samen en creëren een wereld die op zichzelf staat. Wat er met mij gebeurt tijdens een concert, kan ik maar moeilijk aan iemand in taal uitleggen. "Kan ik door het licht te ontwerpen en te regisseren mijn eigen verhaal vertellen?" Vroeg ik me af. De drang om mijn persoonlijke ervaring te vertalen naar een beleving voor anderen is de uitkomst van mijn afstudeeronderzoek. ​In Verlaten licht neem ik je mee in mijn persoonlijke concert-ervaring die beleeft als een bubble.

Verlaten licht bestaat uit een installatie met meerdere filmopnamen, gefilmd door middel van 360 graden videocamera’s en normale HD videocamera's. Het HD filmmateriaal legt de nadruk op de esthetiek van het licht in combinatie met de ruimte. Bij de 360 graden filmbeelden staat de ervaring van het lichtontwerp centraal.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.