Naar projecten overzicht

Next
up — Laura Limburg

fullscreen

White Spot

BESCHRIJVING:

White Spot is een ritueel waarin d.m.v. handelingen, een maaltijd en een dialoog het gevoel van verbondenheid versterkt wordt.

Als ontwerper onderzoek ik kwesties die zich vooral focussen op verschillen, maar waarvan ik juist overeenkomsten wil aantonen om mensen met elkaar te kunnen verbinden. Thematieken als religie, spiritualiteit en filosofie zijn de voornaamste vertrekpunten in mijn ontwerpproces.
Voor mijn afstudeerwerk vroeg ik me af hoe ik mijn geloof vorm kon geven. De protestantse rituelen die ik vroeger uitvoerde, passen niet meer bij mijn huidige beleving van geloven. Hierdoor mis ik de verbondenheid die een ritueel kan creëren tussen mensen. Om dit aspect weer terug te krijgen in mijn leven, heb ik een nieuw ritueel ontworpen. Het geloof in verbinding vormt de aanleiding van het werk, waarin ik elementen van bestaande rituelen samenbreng in een nieuwe religieuze ervaring. White Spot verbindt mensen met verschillende achtergronden in een samenleving, waarbij het individu centraal staat. Op deze manier probeer ik de disbalans tussen het individuele en het collectieve in de samenleving recht te trekken.

Online op
30 juni

Tijdens de opening van graduation show NEXT UP 2016 wordt het digitale platform van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Beeldend gelanceerd.